Webinar

Talk by ALK är ett utbildningskoncept för utbyte av kunskap, insikter och erfarenheter inom allergi, avsett för att stödja hälso- och sjukvårdspersonal. Här kan du hitta information om aktuella utbildningar och webinarier med mera. Let’s talk!

Webbkonferens17 mars 2021

Astma och Allergiförbundet välkomnar till Sveriges största mötesplats för astma och allergi.

Astma och allergi är Sveriges vanligaste kroniska sjukdomar och påverkar ofta under hela livet. Trots att så många människor regelbundet behöver söka vård för sina symtom upplevs kunskapen inom vården om astma- och allergidiagnoser som låg. Detta är en paradox. Men det går att förändra.

Dags för ett nationellt allergiprogram
Med utgångspunkt i Finlands intressanta nationella allergiprogram presenterar vi aktuell kunskap om astma, allergi och toleransutveckling. Konferensen kommer också behandla vilka möjligheter det finns att initiera ett program liknande det finska även i Sverige. Programmet berör diagnoserna allergi, astma och atopiskt eksem.

Se hela programmet och anmäl dig på allergilyftet.se

Webbkonferensen riktar sig till den medicinska professionen, beslutsfattare inom vårdområdet samt allmänheten. 

Allergilyftet arrangeras av Astma- och Allergiförbundet och Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond. Huvudsponsorer är ALK och Chiessi.

Anmäl dig här så håller vi dig uppdaterad om våra utbildningar (webinarer och andra kurser), produktstatus och produktnyheter inom området allergi och allergivaccination.

Lunchwebinar 24 mars

Tema:
Trädpollensäsongen är snart här! Hur kan vi på bästa sätt hjälpa allergikerna i primärvården?

Föreläare:
Dagens föreläsare är Josef Kipatsi Danell, Specialist i allmänmedicin vid Göteborgs Läkarpraktik

Datum och anmälan 
Onsdag 24/3 kl. 12.15-12.45 - Anmäl dig här

Har du kollegor som du tror skulle vara intresserade får du gärna vidarebefordra inbjudan! Observera att webinariet enbart riktar sig till hälso- och sjuk-vårdspersonal.

På förmiddagen den aktuella dagen får du via e-post länk till sändningen. 

Senast uppdaterad: 2021.02.22